Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
15 iulie 2016, 15:15 Natura şi turismul views 4147
În weekend vremea va fi fierbinte!
15 iulie 2016, 15:15 Natura şi turismul views 4147

În weekend vremea va fi fierbinte!

Serviciul Meteorologic de Stat a prelungit codul galben de caniculă pînă la data de 17 iulie. Astfel, potrivit sinopticienilor, vremea se va încălzi ziua pînă la +35 °C.

Pentru ziua de sîmbătă, meteorologii anunță temperaturi de pînă la +33 °C la nord, + 34 °C în centru și +35 °C la sud, pe timp de zi. Noaptea maximele aerului vor oscila între +19 și +21 °C.

Duminică va ploua în parțile de nord și centru ale țării, însă temperaturile se vor menține la fel de ridicate ca și în ziua de sîmbătă.

Serviciul meteo avertizează că pe arii extinse se va menține pericol excepțional de incendiu a fîșiilor forestiere și a culturilor agricole.

De luni, potrivit prognozelor, temperaturile aerului scad în mediu cu patru grade, iar ploile se mențin în nordul și centrul țării.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

vremea , canicula

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
285 locuitori

Ursari este un sat din cadrul comunei Buda, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Călărași și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 285 de oameni. Satul Ursari a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.