Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
20 august 2016, 09:40 Natura şi turismul views 4449
Se anunţă vreme caniculară
20 august 2016, 09:40 Natura şi turismul views 4449

Se anunţă vreme caniculară

Pentru zilele de duminică şi luni, 21 şi 22 august, se anunţă vreme caniculară. Meteorologii au emis o avertizare cod galben, valabilă pentru o mare parte a teritoriului ţării, cu excepţia unor raioane din nord, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, duminică şi luni temperatura maximă a aerului după orele amiezii va atinge valori de peste +33 de grade Celsius. Începând cu ziua de marţi sunt prognozate +25 +28 de grade ziua şi +16 +19 de grade noaptea. La fel, pentru marţi şi în zilele următoare sunt prognozate ploi cu descărcări electrice.

Până pe 26 august este valabilă şi avertizare cod galben pericol excepţional de incendiu. Persoanelor li se cere să evite utilizarea focului deschis, mai ales unde în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

vremea , canicula , temperatura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1203 locuitori

Chirianca este un sat şi comună din raionul Străşeni. Chirianca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 42 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1203 oameni. Satul Chirianca a fost menționat documentar în anul 1622.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.