Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
08 octombrie 2016, 13:00 Natura şi turismul views 2736
Cît vor dura ploile
08 octombrie 2016, 13:00 Natura şi turismul views 2736

Cît vor dura ploile

Serviciul Hidrometeorologic de stat şi-a revăzut parţial prognozele pentru acest sfîrşit de săptămînă, precizând că vom avea parte de ploi deosebit de puternice.

Serviciul a emis vineri o nouă avertizare meteorologică de vreme deosebit de rece şi precipitaţii abundente. Instituţia d profil a prelungit acţiunea codului galben de îngheţuri, pe alocuri puternice, până la data de 10 octombrie.

Astfel, pe parcursul zilei de sîmbătă, în raioanele centrale și de sud ale ţării vor cădea ploi puternice. Cantitatea acestora va fi de 15-25 de litri pe metru pătrat, izolat de 30-35 de litri.

Totodată, vîntul din nord-vesti va prezenta intensificări de pînă la 15-20 m/s, izolat — 22 m/s.

Meteorologii avertizează de asemenea că, în intervalul 9-10 octombrie, în orele dimineții în raioanele de nord se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de —1..-2 grade Celsius.

Temperaturile maxime se vor încadra sîmbătă în ţară între +8..+12 grade, iar duminică acestea se vor varia între +12..+17 grade Celsius.

Săptămîna viitoare nu va aduce schimbări esenţiale ale vremii. Temperaturile nocturne vor fi deosebit de joase. În raioanele de nord, joi şi vineri, acestea vor oscila în jurul gradaţiei zero.

Cerul va fi acoperit de nori, sunt posibile ploi.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

ploi , vremea , prognoza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
96 locuitori

Pîcalova este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 96 de oameni. Satul Pîcalova a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.