Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
30 iunie 2017, 09:35 Natura şi turismul views 7062
Furtuna a făcut ravagii în ţară (Foto)
30 iunie 2017, 09:35 Natura şi turismul views 7062

Furtuna a făcut ravagii în ţară (Foto)

(UPDATE 08:06) Ghenadie Roşca, meteorolog: Aşteptăm să avem temperaturi de pînă la 39 de grade Celsius. Codul portocaliu de căldura va fi instituit în câteva ore.

Începând cu data de 2 iunie, temperaturile vor începe să scadă pînă la 32 de grade Celsius. Între 3 şi 5 iulie ne aşteptăm ca temperaturile să oscileze între 22 şi 27 de grade Celsius. Mai apoi, pînă pe data de 6 iulie să crească pînă la 30 - 31 de grade Celsius. Temperaturile sunt caracteristice pentru sfîrşitul lunii iulie. Cea mai ridicată temperatură se aşteaptă sâmbătă, când putem să avem pînă la 39 de grade Celsius. Averse sunt aşteptate în intervalul 2 - 4 iunie.

(UPDATE 08:04) Liliana Puşcaşu, ofiţer de presă DSE: Mai multe localităţi au fost afectate. Vântul puternic a făcut ravagii în cinci localităţi din raionul Briceni. Conform informaţiilor, peste acoperişul a trei case din raionul Briceni au căzut arbori, iar în oraşul Lipcani au fost parţial deteriorate acoperişurile a două blocuri, iar doi copaci au strivit acoperişurile a două gospodării. În localitatea Bulboaca a aceluiaşi raionul, vântul a afectat două depozite şi grădiniţa din sat. Furtuna a făcut ravagii şi în raioanele Bălţi, Dubăsari, Rezina, Făleşti şi Ungheni, unde mai mulţi copaci au căzut, iar salvatorii au intervenit pentru deblocare. Comisiile pentru situaţii excepţionale urmează să estimeze suma prejudiciilor înregistrate.

Pînă la această oră, 76 de localităţi din 13 raioane au rămas parţial fără energie electrică.

(07:11) 76 de localităţi din 13 raioane au rămas parţial fără curent electric, în urma furtunii de noaptea trecută. Ploaia şi vîntul au făcut ravagii în întreaga ţară, iar în Capitală zeci de apartamente au fost inundate, mai multe străzi s-au transformat în rîuri şi câteva maşini au rămas blocate în ape.

Mai multe străzi din sectoarele Ciocana și Botanica au fost inundate.

"S-a oprit mașina la jumătate de apă, drept acolo în mijloc. S-a oprit și iată stăm. Uitați-vă, poftim, se vede apa?"

"Groapa este adâncă și s-a defectat mașina."

În urma ploii, și zeci de familii dintr-un bloc din sectorul Botanica al Capitalei s-au pomenit cu apartamentele inundate. Blocul a rămas fără acoperiş încă în urma furtunii de săptămâna trecută, după ce acoperişul provizoriu a fost smuls de vînt.

"Am scos televizorul din apartament. O ajut pe prietena mea să-și salveze bunurile, pentru că apa curge ca în stradă."

"Vreo două ''tazuri'' - vase am dus. Și iată, totul curge în lampă. Iată televizorul, tehnica am acoperit-o."

Oamenii trec printr-un adevărat chin la fiecare ploaie puternică, după ce o companie care a început să contruiască o mansardă a abandonat lucrările.

"Ajutați-ne, suntem uzi și nu știm ce să facem! Sîntem femei. Dincolo stă o mamă singură cu un copil. Nu știm ce să facem. Nimeni nu vine să ne ajute. "

Un copac imens care era să se prăbușească peste un bloc de pe strada Vasile Lupu a fost tăiat de pompieri și angajații Întreprinderii Municipale "Spații Verzi".

"În timpul rafalei de vînt, copacul care e format din doi craci a crăpat pe mijloc și era pericol să se prăbușească", a spus şeful de tură, Grigore Chitic.

În satul Teşcureni din raionul Ungheni, grădinița și școala au rămas fără acoperișuri din cauza vântului puternic.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

furtuna , ploi , vînt

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
611 locuitori

Ţambula este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.81 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.32 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pălăria, Octiabriscoe și Ţambula. Satul Țambula se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.