Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
29 noiembrie 2017, 14:15 Natura şi turismul views 11021
Care va fi vremea în decembrie și de Anul Nou
29 noiembrie 2017, 14:15 Natura şi turismul views 11021

Care va fi vremea în decembrie și de Anul Nou

În Republica Moldova și pe teritoriul întregii Europe în decembrie va fi cald, susțin meteorologii.

Informațiile despre gerurile cumplite așteptate în iarna care vine, publicate de mass-media din mai multe țări, nu sînt confirmate de știință. Acest lucru a fost menționat de către șeful Direcției meteorologie din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Lidia Treșcilo.

„Sinopticienii prognozează că această iarnă în Europa va fi mai caldă ca de obicei, iar pe teritoriul Moldovei valorile medii vor fi cuprinse între -1 și -3 grade, la fel ca iarna trecută", citează cuvintele Lidiei Trșcilo point.md.

Potrivit meteorologilor moldoveni, în zilele apropiate, în republică se va menține vremea caldă și umedă, la fel ca în Ucraina. Temperaturile vor depăși ușor norma pentru această perioadă. În următoarele zile, posibil, în nordul țării vor cădea precipitații sub formă de zăpadă, iar în cealaltă parte a republicii vor cădea ploi, a adăugat Treșcilo.

Între timp, meteorologul național ucrainean Leonid Gorbani a oferit o prognoză pentru luna decembrie și Revelion, care pare destul de relevantă pentru Moldova.

„Zăpadă se așteaptă la 2-3 decembrie, apoi între 14 și 17 și 27-28 decembrie. De Revelion vor fi 5-7 grade de frig", a spus Gorbani.

Sursa: bloknot-moldova.md

Cuvinte cheie:

vremea , prognoza , Anul Nou

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
916 locuitori

Meşeni este un sat şi comună din raionul Rezina. Meşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Meșeni este situat la o distanță de 40 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 916. Satul Meșeni este menționat documentar la 27 aprilie 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.