Go to section: Nature and tourism
29 november 2017, 14:15 Nature and tourism views 11040
Care va fi vremea în decembrie și de Anul Nou
29 november 2017, 14:15 Nature and tourism views 11040

Care va fi vremea în decembrie și de Anul Nou

În Republica Moldova și pe teritoriul întregii Europe în decembrie va fi cald, susțin meteorologii.

Informațiile despre gerurile cumplite așteptate în iarna care vine, publicate de mass-media din mai multe țări, nu sînt confirmate de știință. Acest lucru a fost menționat de către șeful Direcției meteorologie din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Lidia Treșcilo.

„Sinopticienii prognozează că această iarnă în Europa va fi mai caldă ca de obicei, iar pe teritoriul Moldovei valorile medii vor fi cuprinse între -1 și -3 grade, la fel ca iarna trecută", citează cuvintele Lidiei Trșcilo point.md.

Potrivit meteorologilor moldoveni, în zilele apropiate, în republică se va menține vremea caldă și umedă, la fel ca în Ucraina. Temperaturile vor depăși ușor norma pentru această perioadă. În următoarele zile, posibil, în nordul țării vor cădea precipitații sub formă de zăpadă, iar în cealaltă parte a republicii vor cădea ploi, a adăugat Treșcilo.

Între timp, meteorologul național ucrainean Leonid Gorbani a oferit o prognoză pentru luna decembrie și Revelion, care pare destul de relevantă pentru Moldova.

„Zăpadă se așteaptă la 2-3 decembrie, apoi între 14 și 17 și 27-28 decembrie. De Revelion vor fi 5-7 grade de frig", a spus Gorbani.

Source: bloknot-moldova.md

Keywords:

vremea , prognoza , Anul Nou

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
4 locuitori

Bondareuca este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 24 km de oraşul Teleneşti şi la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Bondareuca a fost înființat în anul 1906.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.