Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
02 iulie 2018, 12:23 Natura şi turismul views 11615
În următoarele zile va fi răcoare, dar fără ploi
02 iulie 2018, 12:23 Natura şi turismul views 11615

În următoarele zile va fi răcoare, dar fără ploi

După o săptămînă cu vreme instabilă, ploi abundente şi vînt puternic, în următoarele zile va fi răcoare, cu cer variabil.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), pînă pe 3 iulie, pe întreg teritoriul ţării, se aşteaptă maxime termice de 23-27 grade Celsius, ziua. Noapte indicatorul termometrelor va coborî pînă la 11-14 grade.

De miercuri vremea se va încălzi, iar spre sfîrşitul săptămînii următoare, în toată ţară, valorile termice se vor apropia de 30 de grade Celsius.

În următoarea perioadă meteorologii nu prognozează ploi, însă precipitaţiile abundente din săptămîna trecută au determinat SHS să anunţe în unele zone Cod Galben de ieşire a apei în luncă.

„În legătură cu precipitațiile puternice căzute, în cursul superior al râului Prut (Ucraina) se formează viitură pluvială. În intervalul 29 iunie – 2 iulie pe sectorul satului Criva – oraşul Costeşti se prognozează creşterea în continuare a nivelului apei cu 2.0-2.8 m faţă de cel din 28 iunie", indică surse de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Totodată, conform hidrologilor, este posibilă izolat ieşirea apei în lunca rîului Prut din raioanele Briceni şi Edineţ.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

meteo , temperatura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2089 locuitori

Oniţcani este un sat şi comună din raionul Criuleni. Oniţcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2089 de oameni. Satul Oniţcani a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.