Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
14 iulie 2012, 11:30 Natura şi turismul views 4020
14 iulie 2012, 11:30 Natura şi turismul views 4020

Erupția pe soare poate provoca sîmbătă o puternică furtună magnetică pe Pămînt

O erupție puternică de plasmă pe Soare, care a avut loc joi, ar putea provoca un val de tulburări geomagnetice pe Pămînt, sîmbătă, 14 iulie, avertizeaza experții de la Centrul de previziune meteorologică spaţială de la NASA (Space Weather Lab), citați de NEWSMOLDOVA.

Erupția care a avut loc joi pe partea vizibilă a Soarelui, este atribuită categorie maximale - clasa X. Ca urmare, se eliberează cantităţi uriaşe de energie şi se produce o explozie a razelor X, care este adesea însoțită de ejecție de plasmă solară.

Erupția de plasmă a durat aproximativ două ore, conform previziunilor specialiștilor „lovitura” geomagnetică va ajunge la Pămînt sîmbătă. În regiunile polare ale planetei în acelaşi timp, veți putea vedea aurora boreală.

Cu toate acestea, furtuna magnetică, care va fi declanşată de această erupție ar putea afecta sănătatea oamenilor. În timpul perioadelor de tulburări geomagnetice se observă creşterea numărului de acutizări a sănătății cardiacilor, în special, creşterea tensiunii arteriale și dereglări ale ritmului cardiac.

Erupțiile repetate vor fi mult mai periculoase pentru tehnică decît pentru oameni.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1463
Populația:
1348 locuitori

Crişcăuţi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Crişcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Dondușeni și la 203 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1348 de oameni. Satul Crişcăuţi a fost menționat documentar în anul 1463.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.