Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 februarie 2022, 13:00 Natura şi turismul views 3554
Moldova – una dintre cele mai mari atracții ale Europei de Est
06 februarie 2022, 13:00 Natura şi turismul views 3554

Moldova – una dintre cele mai mari atracții ale Europei de Est

Times of India face un clasament al celor mai mari atracții din Europa de Est, în care îi acordă primul loc orașului Tallinn, capitala Estoniei, frumusețea căruia este „fotogenică". Orașul, mai ales cel vechi, este plin de biserici medievale, bijuterii arhitecturale uimitoare și multe altele. Pe locul doi e plasată Republica Moldova, „o țară între Romînia și Ucraina, cunoscută pentru superbele sale tururi de vin", precizează sursa. Autorii menționează peisajul rural al Moldovei și scriu că „trebuie să vezi numeroasele sale priveliști minunate". În context, este amintită și Cetatea Bender, transmite IPN.

După Republica Moldova, sursa îndeamnă publicul să meargă la București, specificînd că orașul adesea e trecut cu vederea. Bucureștiul este unic și plin de emoție. Acesta găzduiește frumoase biserici ortodoxe vechi, cafenele și multe altele. Pe poziția a șasea, ca zonă a Romîniei, este Transilvania, „plină de magie și mister, una dintre cele mai minunate experiențe". Transilvania e axată pe povestea Contelui Dracula. Trekkingul în pădurile din Transilvania poate fi o deschidere majoră a ochilor, un fel de experiență pe care nu o vei uita niciodată.

Praga este o destinație plasată cu trei poziții mai jos de Moldova, fiind considerată una dintre cele mai căutate destinații din Europa. Orașul găzduiește structuri vechi și neobișnuite, galerii de artă și faimosul Pod Carol. La Praga se bea cea mai bună bere din Europa, autorii recomandînd publicului să-și facă rezerve în acest oraș.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Europa , atracții turistice

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1651
Populația:
1185 locuitori

Temeleuţi este un sat şi comună din raionul Floreşti. Localitatea Temeleuţi este situată la distanța de 28 km de orașul Florești și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1185 de oameni. Satul Temeleuți este menționat documentar în anul 1651.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.