Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
20 decembrie 2023, 09:30 Natura şi turismul views 1059
Unii moldoveni merg de sărbători în afara țării. Ce destinații aleg
20 decembrie 2023, 09:30 Natura şi turismul views 1059

Unii moldoveni merg de sărbători în afara țării. Ce destinații aleg

Pentru unii moldoveni sărbătorile de iarnă înseamnă timpul petrecut acasă cu familia și cu persoanele apropiate, pentru alții este din nou un prilej de a călători.

Operatorii de turism spun că în această perioadă cele mai solicitate destinații sînt stațiile alpine din România și din Bulgaria.

"De regulă, în România, sînt pachete-standard pentru trei nopți. În Bulgaria, pentru că este mai departe și trebuie să faci în jur de o mie de kilometri doar tur, sunt pachete de minim4-5 nopți, notează Noi.md cu referire la jurnaltv.md.

Un sejur la munte te costă cam în jur de o mie de euro pentru două persoane, indiferent că e România sau Bulgaria", spune Marin Stroncera, director al unei agenții de turism.

Potrivit experților, mulți moldoveni aleg și destinații exotice, precum Egipt, Zanzibar sau Dubai.

"Dacă vorbim de Zanzibar, pe 4 ianuarie prețurile încep de la 1500 de euro pentru două persoane. Dubai - bilete sînt doar din 7 ianuarie, prețul pentru două persoane ajunge la 1190 de euro. În Egipt, o vacanță costă de la 950 de euro pentru două persoane", precizează Marin Stroncea.

Informații despre locurile pitorești din Republica Moldova le puteți afla, accesînd site-ul moldovenii.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sărbători de iarnă , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1253 locuitori

Şolcani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cureşniţa Nouă și Şolcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1253 de oameni. Satul Șolcani a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.