Go to section: Nature and tourism
20 december 2023, 09:30 Nature and tourism views 1064
Unii moldoveni merg de sărbători în afara țării. Ce destinații aleg
20 december 2023, 09:30 Nature and tourism views 1064

Unii moldoveni merg de sărbători în afara țării. Ce destinații aleg

Pentru unii moldoveni sărbătorile de iarnă înseamnă timpul petrecut acasă cu familia și cu persoanele apropiate, pentru alții este din nou un prilej de a călători.

Operatorii de turism spun că în această perioadă cele mai solicitate destinații sînt stațiile alpine din România și din Bulgaria.

"De regulă, în România, sînt pachete-standard pentru trei nopți. În Bulgaria, pentru că este mai departe și trebuie să faci în jur de o mie de kilometri doar tur, sunt pachete de minim4-5 nopți, notează Noi.md cu referire la jurnaltv.md.

Un sejur la munte te costă cam în jur de o mie de euro pentru două persoane, indiferent că e România sau Bulgaria", spune Marin Stroncera, director al unei agenții de turism.

Potrivit experților, mulți moldoveni aleg și destinații exotice, precum Egipt, Zanzibar sau Dubai.

"Dacă vorbim de Zanzibar, pe 4 ianuarie prețurile încep de la 1500 de euro pentru două persoane. Dubai - bilete sînt doar din 7 ianuarie, prețul pentru două persoane ajunge la 1190 de euro. În Egipt, o vacanță costă de la 950 de euro pentru două persoane", precizează Marin Stroncea.

Informații despre locurile pitorești din Republica Moldova le puteți afla, accesînd site-ul moldovenii.md.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
499 locuitori

Fedoreuca este un sat din cadrul comunei Ciocîlteni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Orhei și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni. Satul Fedoreuca a fost întemeiat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.