Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 decembrie 2013, 16:22 Diaspora moldovenească views 7236
10 decembrie 2013, 16:22 Diaspora moldovenească views 7236

R. Moldova inaugurează oficial ambasada în Canada

Foto: tv7.md

Viceprim-ministrul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va efectua, în perioada 11-13 decembrie curent, o vizită oficială în Canada, la invitaţia ministrului de Externe canadian, John Baird.

Aceasta este prima vizită pe dimensiunea bilaterală a unui ministru moldovean de Externe în Canada în istoria relaţiilor moldo-canadiene, care au marcat anul trecut cea de-a 20-a aniversare.

În cadrul vizitei, şeful diplomaţiei de la Chişinău va avea o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Canadei, John Baird, după care ambii miniştri vor participa la ceremonia oficială de inaugurare a Ambasadei Republicii Moldova la Ottawa.

Pe parcursul aflării în Canada, demnitarul moldovean va avea întrevederi cu Speakerul Senatului, Noël Kinsella, cu ministrul pentru Comerţ Internaţional, Ed Fast, cu ministrul Cetăţeniei şi Imigraţiei, Chris Alexander, cu preşedinţii comisiilor pentru Afaceri Externe din ambele Camere ale Parlamentului şi va purta discuţii cu membrii Grupului de prietenie Canada-Moldova.

Programul vizitei în Canada include şi o deplasare în oraşul Montreal, unde va avea loc o întîlnire cu reprezentanţii comunităţii moldovenilor din provincia Quebec.

Totodată, oficialul moldovean va participa, în calitate de invitat special, la discuţii în cadrul unei mese rotunde organizate de Universitatea Carleton din Ottawa, cu genericul „Moldova şi Parteneriatul Estic: Calea spre reformă”.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

ambasada , Canada , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
713 locuitori

Ciobanca este un sat din cadrul comunei Pănășești, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 713 oameni. Satul Ciobanca a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.