12 october 2013, 16:22 Moldovan Diaspora views 7262
12 october 2013, 16:22 Moldovan Diaspora views 7262

R. Moldova inaugurează oficial ambasada în Canada

Foto: tv7.md

Viceprim-ministrul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va efectua, în perioada 11-13 decembrie curent, o vizită oficială în Canada, la invitaţia ministrului de Externe canadian, John Baird.

Aceasta este prima vizită pe dimensiunea bilaterală a unui ministru moldovean de Externe în Canada în istoria relaţiilor moldo-canadiene, care au marcat anul trecut cea de-a 20-a aniversare.

În cadrul vizitei, şeful diplomaţiei de la Chişinău va avea o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Canadei, John Baird, după care ambii miniştri vor participa la ceremonia oficială de inaugurare a Ambasadei Republicii Moldova la Ottawa.

Pe parcursul aflării în Canada, demnitarul moldovean va avea întrevederi cu Speakerul Senatului, Noël Kinsella, cu ministrul pentru Comerţ Internaţional, Ed Fast, cu ministrul Cetăţeniei şi Imigraţiei, Chris Alexander, cu preşedinţii comisiilor pentru Afaceri Externe din ambele Camere ale Parlamentului şi va purta discuţii cu membrii Grupului de prietenie Canada-Moldova.

Programul vizitei în Canada include şi o deplasare în oraşul Montreal, unde va avea loc o întîlnire cu reprezentanţii comunităţii moldovenilor din provincia Quebec.

Totodată, oficialul moldovean va participa, în calitate de invitat special, la discuţii în cadrul unei mese rotunde organizate de Universitatea Carleton din Ottawa, cu genericul „Moldova şi Parteneriatul Estic: Calea spre reformă”.

Source: tv7.md

Keywords:

ambasada , Canada , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
21 locuitori

Mărineşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Florești și la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de oameni. Satul Mărinești a fost întemeiat în anul 1955.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.