Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 ianuarie 2014, 09:55 Diaspora moldovenească views 11403
03 ianuarie 2014, 09:55 Diaspora moldovenească views 11403

Diaspora moldovenească de la Baku şi-a sărbătorit Hramul

Foto: trm.md

Ambasada Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan a fost gazda Hramului diasporei.

La eveniment au fost prezenți, pe lîngă membrii diasporei moldovenești, reprezentanţi ai unor companii transnaţionale şi organizaţii internaţionale care activează în Baku.

În cadrul manifestării a fost lansată o nouă structură a diasporei - „Asociaţia Moldova", a fost ales Biroul de conducere al acesteea și s-a aprobat Planul de acțiuni pentru anul 2014.

În alocuțiunea rostită în cadrul reuniunii, Ambasadorul Republicii Moldova la Baku, Igor Bodiu, a subliniat importanța conlucrării misiunilor diplomatice ale țării noastre cu diaspora moldovenească și a evidențiat activitățile întreprinse de Executiv în scopul susținerii cursului politic de integrare europeană.

În context, Igor Bodiu a subliniat „importanţa menţinerii şi cultivării, în mediul diasporei moldoveneşti, a limbii romîne şi a culturii naţionale".
Atmosfera de sărbătoare a fost menținută de un program artistic condimentat cu vinuri alese și bucate tradiționale moldovenești, oferite de gazdă.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

diaspora , moldovenii , Azerbaidjan

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
1021 locuitori

Călimăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Călimăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1021 de oameni. Satul Călimăneşti a fost menționat documentar în anul 1517.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.