Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 decembrie 2014, 14:56 Diaspora moldovenească views 9804
Japonia oferă burse pentru tinerii cercetători
Foto: tv7.md
11 decembrie 2014, 14:56 Diaspora moldovenească views 9804

Japonia oferă burse pentru tinerii cercetători

Guvernul japonez finanţează burse pentru tinerii cercetători din ţările în curs de dezvoltare, în cadrul Programului de burse de cercetare UNESCO/Keizo OBUCHI pentru consolidarea capacităţilor instituţionale şi a celor umane. Programul, care în total oferă 20 de burse ţărilor în curs de dezvoltare, se află la a 14-a ediţie.

Bursele sunt oferite pentru patru domenii: mediu (cu accente pe ştiinţele apei); dialog intercultural; tehnologii ale informaţiei şi comunicării; şi soluţionarea paşnică a conflictelor.

Bursele sunt oferite candidaţilor care încă nu au atins vârsta de 40 de ani.

Moldova poate nominaliza maximum doi candidaţi. Dosarele urmează să fie depuse la Comisia Naţională UNESCO din ţară. Această comisie va face şi selecţia. Data limită de depunere a dosarelor este 26 decembrie.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Japonia , bursa , studii , diaspora , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1316 locuitori

Pînzăreni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pînzărenii Noi și Pînzăreni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1316 oameni. Satul Pînzăreni a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.