12 november 2014, 14:56 Moldovan Diaspora views 9828
Japonia oferă burse pentru tinerii cercetători
Photo: tv7.md
12 november 2014, 14:56 Moldovan Diaspora views 9828

Japonia oferă burse pentru tinerii cercetători

Guvernul japonez finanţează burse pentru tinerii cercetători din ţările în curs de dezvoltare, în cadrul Programului de burse de cercetare UNESCO/Keizo OBUCHI pentru consolidarea capacităţilor instituţionale şi a celor umane. Programul, care în total oferă 20 de burse ţărilor în curs de dezvoltare, se află la a 14-a ediţie.

Bursele sunt oferite pentru patru domenii: mediu (cu accente pe ştiinţele apei); dialog intercultural; tehnologii ale informaţiei şi comunicării; şi soluţionarea paşnică a conflictelor.

Bursele sunt oferite candidaţilor care încă nu au atins vârsta de 40 de ani.

Moldova poate nominaliza maximum doi candidaţi. Dosarele urmează să fie depuse la Comisia Naţională UNESCO din ţară. Această comisie va face şi selecţia. Data limită de depunere a dosarelor este 26 decembrie.

Source: tv7.md

Keywords:

Japonia , bursa , studii , diaspora , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1665
Populația:
984 locuitori

Ghiduleni este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghiduleni, Roșcanii de Jos și Roșcanii de Sus. Satul Ghiduleni este situat la o distanță de 39 km de orașul Rezina și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 984 de oameni. Satul Ghiduleni a fost atestat documentar la 30 iunie 1665.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.