Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 ianuarie 2015, 15:43 Diaspora moldovenească views 11266
Poetul Mihai Eminescu a fost omagiat de moldovenii din Baku
Foto: trm.md
23 ianuarie 2015, 15:43 Diaspora moldovenească views 11266

Poetul Mihai Eminescu a fost omagiat de moldovenii din Baku

La Baku a avut loc o serată de omagiere a poetului Mihai Eminescu şi de celebrare a Zilei Diplomatului. Acţiunile s-au desfăşurat în conformitate cu Planul de acţiuni al Misiunii diplomatice privind conlucrarea cu diaspora moldovenească din Azerbaidjan.

Programul festivității, desfăşurat într-o ambianţă tradiţionalistă azeră, a inclus alocuţiunea ambasadorului Republicii Moldova la Baku, Igor Bodiu, cu privire la opera marelui poet naţional Mihai Eminescu şi semnificaţia sărbătorii profesionale a diplomaţilor moldoveni. La deschiderea seratei, participanţilor la acţiune le-au fost distribuite postere stilizate, conţinând materiale cu biografia şi opera lui Mihai Eminescu, precum şi selecţii de versuri.

În cadrul manifestării oaspeții au putut savura audierea unor piese muzicale naţionale, recitarea unor creaţii eminesciene de către copiii invitaţilor la serată, intervenţiile verbale şi toasturile participanţilor, precum şi servirea bucatelor şi a băuturilor tradiţionale moldoveneşti şi azere.

La acţiune au fost invitaţi unii colaboratori ai misiunii diplomatice de la Baku, activul asociaţiei diasporale „Moldova" din Azerbaidjan, membrii familiilor acestora, precum şi unii angajaţi, cetăţeni moldoveni, din cadrul Oficiului Comisiei Interguvernamentale TRACECA.

În cadrul discursului său, ambasadorul a informat reprezentanţii diasporei despre ultimele evoluţii social-politice din ţară, agenda relaţiilor bilaterale moldo-azere pentru anul curent, principalele activităţi preconizate de către Ambasadă pentru anul 2015

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1592-1593
Populația:
486 locuitori

Boşerniţa este un sat în componența oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul este amplasat pe malul drept al Nistrului la o distanță de 2 km de orașul Rezina și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 486 de locuitori. Prima atestare documentară certă a satului datează din anii 1592-1593, cu denumirea Borcești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.