Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 mai 2015, 15:00 Diaspora moldovenească views 8831
Diplome de excelență pentru soliștii corului unit al diasporei din Atena
14 mai 2015, 15:00 Diaspora moldovenească views 8831

Diplome de excelență pentru soliștii corului unit al diasporei din Atena

Recent, membrii activi ai comunității moldovenilor din Grecia au fost primiți la Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă.

Întrevederea cu membrii comunității moldovenilor din Grecia a fost o frumoasă ocazie pentru a discuta despre evoluția situației politice din Republica Moldova, aspecte economice, acțiuni culturale, probleme ale cetățenilor moldoveni aflați în Grecia, dar și despre succesele tuturor.

Cu titlu aparte, șeful misiunii diplomatice moldovenești a mulțumit în mod deosebit soliștilor corului unit al diasporei din Atena pentru entuziasmul și dăruirea cu care promovează cîntecul moldovenesc și tradițiile naționale. În context, Ambasadorul a înmînat dnei Dina Izbisciuc, conducătoarea corului unit, și tuturor coriștilor diplome de excelență "pentru participare activă în acțiuni destinate cultivării spiritului civic și a sentimentului patriotic în rândul comunității moldovenilor din Republica Elenă și pentru contribuția deosebită adusă la promovarea în Grecia a valorilor culturale, a tradițiilor și folclorului Republicii Moldova".

Sursa: www.mfa.gov.md

Cuvinte cheie:

Grecia , tradiții , moldovenii , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
859 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Chioselia Mare, raionul Cahul. Localitatea Frumușica este situată la distanța de 50 km de orașul Cahul și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 859 de oameni. Localitatea Frumușica a fost menţionată documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.