Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 septembrie 2015, 10:17 Diaspora moldovenească views 7639
”Lombardia întîlnește Republica Moldova” (Foto)
25 septembrie 2015, 10:17 Diaspora moldovenească views 7639

”Lombardia întîlnește Republica Moldova” (Foto)

Recent, la Milano, a avut loc Forumul economic cu genericul "Lombardia întîlnește Republica Moldova", organizat de către Regiunea Lombardia și Camera de Comerț și Industrie moldo-italiană, sub patronatul Guvernului Republicii Moldova, Ambasadei R. Moldova la Roma și a Ambasadei Italiei la Chișinău.

Delegația moldovenească, reprezentată de către Ambasadorul Stela Stîngaci, Președintele Federației Agricultorilor Valeriu Cozarciuc, Directorul AITT Roman Chirca, Consilierul în Biroul Prim-ministrului pentru Dezvoltare Economică Sergiu Bulbas, a făcut o amplă prezentare a oportunităților de afaceri pe care le oferă Republica Moldova, încurajând oamenii de afaceri italieni să investească în economia moldovenească.

Partea italiană a fost reprezentată de către Vicepreședintele Regiunii Lombardia Mario Mantovani, Ambasadorul Italiei la Chisinau Enrico Nunziata, Președintele Camerei de Comerț și Industrie moldo-italiană Mauro Salvatori, numeroși reprezentanți ai autorităților regionale, camerelor de comerț, asociațiilor de categorie, oameni de afaceri.

În cadrul forumului, Ambasadorul Stela Stîngaci a avut o discuție cu Vicepreședintele Regiunii Lombardia M. Mantovani și Ambasadorul Italiei la Chișinău E.Nunziata, convenind de a iniția un Acord de colaborare între R.Moldova și Regiunea Lombardia, care ar include sectoarele prioritare de colaborare prezente în Acordul de Asociere cu UE, în special, domeniul agriculturii, noilor tehnologii, energiei renovabile, sănătății.

De asemenea, interlocutorii au căzut de acord de a crea sinergii pentru a asigura o paricipare cît mai activiă a întreprinzătorilor italieni la Business Week-ul moldo-italian, care se va desfășura la Chișinău, în perioada 20-24 octombrie 2015.

Sursa: www.mfa.gov.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Milano , Moldova , diaspora , forum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1516
Populația:
1259 locuitori

Oneşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Onesti si Strimbeni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 68 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1259 de oameni. Satul Onești a fost menționat documentar în anul 1516.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.