Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 martie 2016, 10:32 Diaspora moldovenească views 11753
Un vis pus în funcţiune
01 martie 2016, 10:32 Diaspora moldovenească views 11753

Un vis pus în funcţiune

Svetlana Scorici are numai 22 de ani şi este din satul Pervomaiscoe, dar are un vis grandios care prinde deja a se înrădăcina în cel mai fastuos oraş al modei din Europa, Milano (Italia). Coafurile atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi sunt de o mare importanţă în viziunea tinerei care visează să coafeze modele pentru revistele mondene.

„Totul a început din glumă, absolvisem şcoala din satul de baştină şi m-am gândit că n-ar fi rău să învăţ nişte tehnici de coafare şi machiere, mai mult pentru mine decât pentru potenţialii clienţi, a povestit Svetlana. Când am văzut cât de costisitoare sunt toate ustensilele şi utilajele pentru stilişti am realizat că trebuie fie să renunţ şi să caut ceva mai accesibil, fie să-mi fac din acest hobby, o meserie. Am ales a doua variantă şi chiar dacă arta make up a rămas departe de mine, să manevrez cu podoaba capilară şi cu uscătorul de păr e o adevărată plăcere."

Tânăra mai spune că nu este deloc uşor să coafezi pe cineva, pentru că oamenii au diferite tipuri de păr, diverse lungimi, structuri ale firelor etc. Cu toate acestea fiecare coafură devine o operă de artă, care din nefericire la noi nu este atât de practică în viaţa de zi cu zi.

„Coafurile sofisticate nu au priză la oamenii din Moldova care au atâtea griji şi sunt mereu preocupaţi de probleme şi nu de faptul cum arată, astfel am ales ceva mai practic aşa ca buclele lejere pe care le-am făcut tuturor prietenelor mele şi mi le fac şi mie adesea, acestea oferă un aspect îngrijit şi o ţinută elegantă oricărei femei indiferent de ocazie. Împletiturile de orice tip la fel sunt în vogă, iar cocurile în dependenţă de stil pot fi pentru orice ocazie sau pentru ceremonii, de la simple, de tip sport, până la cele de stil de epocă", a mai spus tânăra.

Totuşi, cel mai mare vis a fost să viziteze Europa şi pentru că părinţii de mulţi ani se stabilise acolo cu traiul, a decis să rămână şi ea. Dânsa recunoaşte că nu este uşor să vii într-o ţară străină şi să faci ceea ce ai făcut la locul tău de baştină. Astfel, iubind enorm copiii, actualmente lucrează bonă a unui copil de 5 ani într-o familie de italieni.

„Orice vis poate fi realizat doar că este nevoie să depui o anumită cantitate de efort. Ştiu că pasiunea mea pentru coafat nu se va pierde pentru că aici chiar şi femeile de 40 – 50 de ani se coafează zilnic, acestea au ferma convingere că modul în care arată va influenţa asupra persoanelor din anturajul lor şi aici oamenii cu certitudine cred că dacă arată îngrijit, vor fi plăcuţi de cei din jur. Ocazional îmi permit să arăt ce pot să fac cu părul unei doamne, dar la fel de mult îmi place să lucrez şu cu părul bărbaţilor care, trebuie să menţionez, sunt obsedaţi de felul cum arată. Totuşi, tind să fiu un hair stilist pentru reviste de modă şi să ajung cu această pasiune pe podium, am reuşit să comunic deja cu oameni cunoscuţi în acest domeniu doar că mai am nevoie de timp pentru a însuşi toate subtilităţile acestei lumi a frumuseţii de coperte lucii, pentru că nu în zadar sunt în Milano, cunoscutul oraş al modei."

Niciodată nu este târziu să mergi pe urmele visului tău, dacă ai suficientă răbdare şi poate un pic de noroc.

Sursa: curierul.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Italia , moda , moldoveanca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
1407 locuitori

Burlăneşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Burlăneşti şi Buzdugeni. Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 26 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 219 km de Chișinău. La nord de Burlăneşti se află o întindere stîncoasă cu peşteri, ce formează malul stîng al Drăghiştei. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1407 oameni. Prima atestare documentară a satului datează din 25 aprilie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.