Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 martie 2016, 11:09 Diaspora moldovenească views 7058
Festivalul ”Mărțișor ” s-a extins și în Statele Unite ale Americii
06 martie 2016, 11:09 Diaspora moldovenească views 7058

Festivalul ”Mărțișor ” s-a extins și în Statele Unite ale Americii

În Statele Unite ale Americii a început Festivalul Internațional de Muzică "Mărțișor", care va avea loc în perioada 5-6 martie.

Solicitat de agenție, conducătorul Studioului muzical "Perlele Moldovei", Vasile Moroșanu, Artist al Poporului, organizator al manifestării, a menționat că festivalul desfășurat dincolo de ocean se află la ediția a IV-a.

Potrivit sursei citate, primele trei ediții au avut loc în orașul San Francisco, iar actuala se desfășoară în Sacramento, capitala Californiei.

La eveniment participă Vasile Moroșanu și un grup de artiști din R. Moldova. Alături de artiștii moldoveni Sergiu Ciuhrii, Ghenadie Moroșanu, absolvent al Institutului de Teatru și Film Lee Strasberg, Hollywood, Andreea Rață și Andreea Bragă, pe scenă vor evolua mai mulți oameni de artă din diasporă. Este vorba de coregrafii Gheorghe Arabadji și Vasile Munteanu, Artiști ai Poporului, compozitorul și ghitaristul Valeriu Găină, dirijorul și acordeonistul Nicolae Prisăcaru, actorul Anatol Răzmeriță ș.a.

"Este un festival veritabil, de la care nu lipsește cîntecul, muzica și dansul, precum și artele plastice și bucătăria națională a Republicii Moldova. Ne-am unit cu toții, ca să le facem o bucurie moldovenilor din diasporă ", a precizat Vasile Moroșanu.

Festivalul "Mărțișor" în SUA a fost inițiat în 2013 de către Vasile Moroșanu și conaționalul nostru Gheorghe Culea, care de peste 30 de ani este cetățean al Statelor Unite ale Americii.

În 2005 Vasile Moroșanu, împreună cu Olga Ciolacu, Valentin Bătrînac, Ian Raiburg și Gheorghe Urschi, au organizat Festivalul "Mărțișor" în Italia.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Martisor , Festival , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1548
Populația:
2020 locuitori

Obreja Veche este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Obreja Nouă și Obreja Veche. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 151 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Obreja Veche a fost menționat documentar în anul 1548.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.