Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 mai 2016, 11:30 Diaspora moldovenească views 9486
Vești bune pentru moldovenii din Italia
20 mai 2016, 11:30 Diaspora moldovenească views 9486

Vești bune pentru moldovenii din Italia

Cetăţenii Republicii Moldova vor putea depune actele, în viitorul apropiat, la autorităţile italiene pentru conversiunea permisului de conducere de tipul DL 2015.

Ministerul Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor a înaintat proiectul privind modificarea Acordului între Guvernul Republicii și Guvernul Republicii Italiene, cu privire la conversiunea permiselor de conducere, semnat la Roma, la 27 noiembrie 2003.

Notă Verbală de modificare a Acordului și anexelor a parvenit în urma solicitărilor cetățenilor RM, deţinători ai permiselor de conducere moldoveneşti de generaţia DL 2015, care la solicitarea conversiunii acestora în permise de conducere italiene, s-au confruntat cu problema recunoaşterii acestor tipuri de permise de către autorităţile competente ale Republicii Italiene.

Ținînd cont de urgența și importanța subiectului ce ține de conversiunea permiselor de conducere pentru cetățenii Republicii Moldova și Republicii Italiene, MTIC a elaborat proiectul de Notă Verbală de modificare a Acordului și anexelor, care cuprind tabelele tehnice de echivalare împreună cu lista permiselor de conducere eliberate de autoritățile Republicii Moldova.

În procesul de modificare a Acordului între Guvernul Republicii și Guvernul Republicii Italiene, cu privire la conversiunea permiselor de conducere, semnat la Roma, la 27 noiembrie 2003, autoritățile italiene urmează să i-a o decizie în acest sens.

Sursa: stirilocale.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Italia , permis de conducere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1559
Populația:
2375 locuitori

Visoca este un sat şi comună din raionul Soroca. Visoca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2375 de oameni. Satul Visoca fost menționat documentar în anul 1559.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.