Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 noiembrie 2016, 11:25 Gustul bucatelor moldovenești în străinătate views 12703
În Kazahstan s-a deschis cafenea cu bucătărie moldovenească (Foto)
25 noiembrie 2016, 11:25 Gustul bucatelor moldovenești în străinătate views 12703

În Kazahstan s-a deschis cafenea cu bucătărie moldovenească (Foto)

În viață, trebuie să existe iubire – o mare iubire pentru toată viața, aceasta justifică atacurile de disperare nemotivate la care sîntem expuși. Albert Camus.

Cît de exact a remarcat Albert Camus! Istorii de dragoste, despre aventuri amoroase există foarte multe. Și noi dorim să vă împărtășim o poveste uimitoare care s-a întîmplat cu doi tineri, în timpurile desțelenirii stepelor. Noi sîntem copiii unor părinți veșnic îndrăgostiți.

În anii 70, pe pămînturile kazahe, cu familia sa a venit un tînăr și frumos moldovean. Lucrînd în calitate de șef de brigadă într-un sat îndepărtat din regiunea Kustanai, el durea dorul după Moldova natală. Dar Kazahstanul, prin ospitalitatea sa, poate cuceri chiar și pe cel mai înfocat patriot. Cu timpul, el și-a făcut noi prieteni și cunoștințe, reușind să atragă și atenția fetelor. Viața îi părea o aventură continuă.

Între timp, în satul Razdolnoe a fost trimisă la lucru o fată tinerică, dar foarte perseverentă, al cărei scop era cariera și o poziție înaltă în societate. Ea a început să lucreze ca secretar al organizației comsomoliste. Zile întregi muncea în folosul său și al familiei. Gîndul la o apropiată căsătorie niciodată nu i-a venit în cap.

Într-o seară de octombrie, satul marca sărbătoarea cocorilor albi, la care au fost invitați toți locuitorii satului Razdolnoe. Aici și s-au întîlnit viitorii noștri părinți. Fata a atras atenția tînărului prin inaccesibilitate și privire enigmatică. În acea seară s-a și născut dragostea lor.

Le-a fost dat să treacă prin multe dificultăți, întrucît părinții fetei erau împotriva acestei relații. Dar, cum se spune, dragostea nu cunoaște bariere. Convingîndu-i pe toți din jur și dovedind dragostea lor, ei au creat o familie care poartă cu mîndrie numele Corobco.

În casa lor s-au unit tradițiile celor două popoare. E o casă în care oaspeții vin cu plăcere, fiind primiți cu bucurie. Căldura, confortul și ospitalitatea sînt regula principală a familiei.

În cinstea iubirii fără margini pentru părinții lor, fiicele Corobco au decis să deschidă o cafenea de familie. Anume aici poate fi simțită și buna dispoziție a Moldovei, și ospitalitatea poporului kazah.

Ne bucuram pentru fiecare oaspete al cafenelei! Dorim fiecăruia dintre voi căldură, confort și dragoste!

Cuvinte cheie:

bucatele , bucataria , Kazahstan

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
6905 locuitori

Răzeni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mileştii Noi și Răzeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6905 de oameni. Satul Răzeni a fost menționat documentar în anul 1484.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.