Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 iunie 2016, 14:45 Diaspora moldovenească views 5701
O sărbătoare pentru suflet la Biserica moldovenească de la Torino (Foto)
29 iunie 2016, 14:45 Diaspora moldovenească views 5701

O sărbătoare pentru suflet la Biserica moldovenească de la Torino (Foto)

Recent, moldovenii din Italia au petrecut o sărbătoare pentru suflet la Biserica moldovenească Sfîntul Nicolae de la Torino alături de părintele Pavel Goreanu.

Moldovenii au cîntat, au dansat, ba chiar au și plîns, căci așa sînt moldovenii, după cum cînta Mihai Volontir: „Moldovenii cînd se strîng și-n petreceri se avîntă, la un colț de masă plîng, la alt colt de masă cîntă!"

Au fost două ore minunate petrecute împreună, dedicate Zilei Portului Popular la care au fost prezentate costumele naționale moldovenești.

Cuvinte cheie:

sarbatoare , diaspora , Italia , biserica

Comentarii

 (1)
  • #1 Xela Răspunde Citează selecţia
     Уже и попы бегут из страны.Если поп молдаван /паспорт у него наверняка румынский иначе ему нельзя работать=служить/  это еще не значит что она молдавская, а РПЦ  АО гундяева.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
397 locuitori

Saharna este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Amplasat pe malul drept al rîului Nistru, satul este situat la o distanță de 7 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 397 de oameni.  Prima atestare documentară a satului Saharna datează din 24 ianuarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.