Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 ianuarie 2014, 15:03 Diaspora moldovenească views 14012
16 ianuarie 2014, 15:03 Diaspora moldovenească views 14012

Moldoveanca din Japonia


Foto: pentruea.md  

Ludmila Guţu este originară din Republica Moldova şi locuieşte de trei ani în Toyama, un orăşel din Japonia. A ajuns aici împreună cu soţul care  a venit să-şi facă doctoratul în Toyama. La început totul îi părea foarte ciudat: îmbrăcămintea, calendarul, faptul că japonezii fac plajă îmbrăcați sau se închină la fiecare pas. Cu timpul însă s-a obişnuit cu modul de viaţă din Japonia.

După ce a lucrat un timp la o companie ruso-japoneză, i-a venit ideea să deschidă cursuri de engleză, căci avea absolvită o facultate de limbi străine şi un an de studii la Londra.  

Prietenii şi studenţii japonezi îi spun Mira san. Are mulți elevi de diferite vîrste, de la copii la oameni maturi. Ludmila studiază engleza cu peste 25 de studenţi.

Ludmila Guțu munceşte zi de zi şi se bucură de roadele muncii sale. Are un vis pe care neapărat îl va realiza – să-şi deschidă o şcoală în Japonia.

 

Sursa: elaborat după materialele publicate pe pentruea.md

Cuvinte cheie:

Japonia , moldovenii , munca

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
2008
Populația:
298 locuitori

Schinoasa este un sat din comuna Țibirica, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Călăraşi și la 60 km de Chișinău. Satul Schinoasa are 298 de locuitori. Localitatea a fost inclusă în Registrul localităților R. Moldova în anul 2008.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.