Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 ianuarie 2017, 11:10 Diaspora moldovenească views 6740
Rusia va perfecţiona mecanismul de control al intrării şi şederii migranţilor
10 ianuarie 2017, 11:10 Diaspora moldovenească views 6740

Rusia va perfecţiona mecanismul de control al intrării şi şederii migranţilor

Mecanismul de control al intrării şi şederii migranţilor în Federația Rusă trebuie perfecţionat. Acest fapt a fost specificat de Olga Kirilova, şefa Direcţiei principale pentru problemele migranţilor (DPPM) a MAI al Rusiei.

„Cetăţenii străini pot intra şi ieşi din ţară cu respectarea obligatorie a cerinţelor legislaţiei în vigoare. Realizarea legilor adoptate în ce priveşte contracararea migraţiei ilegale şi activităţii ilegale de muncă a migranţilor a contribuit la dezvoltarea pozitivă a situaţiei migraţionale. Totodată, noi trebuie să înţelegem cine vine la noi, de unde şi cu ce scopuri. În legătură cu aceasta, trebuie perfecţionat mecanismul controlului intrării şi şederii cetăţenilor străini în FR", a spus ea.

Olga Kirilova a adăugat că instrumentele principale pentru organizarea muncii de contracarare a migraţiei ilegale există, iar sporirea eficienţei ei va contribui la consolidarea eforturilor şi coordonarea activităţii tuturor instituţiilor interesate.

Funcționara a menţionat că în anul 2015 a fost adoptată Legea cu privire la interzicerea intrării în ţară a cetăţenilor străini care au încălcat de mai multe ori cerinţele legislaţiei migraţiei. „Ca rezultat al instituirii acestei norme a legii, intrarea în Rusia a devenit imposibilă pentru 1,7 mil. cetăţeni străini. Aceste procese au dus la faptul că în doi ani a crescut considerabil numărul de cetăţeni străini care au comis contravenţii administrative latente şi durabile, dar nu au ajuns în vizorul organelor de drept şi faţă de ei a devenit posibilă aplicarea măsurilor de influenţă de stat, inclusiv expulzarea peste hotarele FR, deportarea sau readmisia", a specificat reprezentanta MAI.

Cuvinte cheie:

migratie , diaspora , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
3035 locuitori

Moscovei este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Trifeştii Noi și Moscovei. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 191 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3035 de oameni. Satul Moscovei a fost menționat documentar în anul 1814.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.