Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 februarie 2017, 15:30 Diaspora moldovenească views 3420
Președintele RM a avut o întîlnire cu diaspora moldovenească de la Bruxelles
08 februarie 2017, 15:30 Diaspora moldovenească views 3420

Președintele RM a avut o întîlnire cu diaspora moldovenească de la Bruxelles

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a avut ieri, 7 februarie o întrevedere cu cetățenii moldoveni care locuiesc în Belgia.

Potrivit lui Dodon în cadrul întrevederii șeful statului a discutat cu reprezentanții diasporei în Belgia subiectele care îi preocupă pe moldovenii de acolo.

"Eu cred ca a fost o discuție bună, chiar dacă au fost și persoane care probabil au venit cu alt scop. Sala la ambasada a fost arhiplină. Am încercat să răspund la toate întrebările timp de aproape 2 ore.

Mulțumesc tuturor celor care au venit. Vă promit că voi încerca să am astfel de întrevederi oriunde voi merge în afara țării. Este bine ca informația să fie din prima sursă pentru a evita orice interpretări posibile", anunță președintele țării într-o postare pe pagina sa de pe o rețea socială.

Șeful statului amintește despre concursul care l-a lansat în premieră cu privire la selectarea unei candidaturi pentru funcția de consilier pe domeniul diasporei.

"Apropo avem circa 100 de dosare pentru funcția de consilier prezidențial pe domeniul diasporei. În scurt timp vom decide și vă invit să fixăm prioritățile imediate în activitate pe acest domeniu", mai subliniază Igor Dodon.

Sursa: actualitati.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , diaspora , Bruxelles

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
163 locuitori

Balmaz este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Anenii Noi și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 163 de oameni. Satul Balmaz a fost menționat documentar în anul 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.