Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 mai 2017, 10:35 Diaspora moldovenească views 4884
Moldova și-a extins rețeaua consulară (Foto)
11 mai 2017, 10:35 Diaspora moldovenească views 4884

Moldova și-a extins rețeaua consulară (Foto)

Recent, pe 28 aprilie 2017, la Vinița a fost inaugurat primul Consulat Onorific al Republicii Moldova în Ucraina, condus de Mihail Cunițchii.

Evenimentul a avut loc în cadrul unei ceremonii solemne la care au luat parte reprezentanți ai autorităților locale, ai instituțiilor de cultură și învățămînt, oameni de afaceri, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Administrației de Stat a Președintelui Ucrainei.

În alocuţiunea rostită de ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina s-a menționat că inaugurarea consulatului va contribui la consolidarea cooperării moldo-ucrainene, la impulsionarea relațiilor comercial-economice, culturale și umanitare, precum și la promovarea drepturilor și intereselor cetățenilor moldoveni.

Guvernatorul regiunii Vinița, Valeri Korovii, prezent la eveniment, a relatat despre importanţa deschiderii consulatului onorific, menit să dinamizeze cooperarea moldo-ucraineană la nivel regional, să contribui la implementarea unor proiecte comune, în special în domeniul economic, investițional și al turismului.

În cadrul evenimentului a avut loc lansarea oficială a timbrului comemorativ dedicat inaugurării primului Consulat Onorific al Republicii Moldova în Ucraina, editat de Societatea Publică pe Acțiuni „Ukrposhta".

Lista consulatelor onorifice ale Republicii Moldova, precum și funcțiile acestora pot fi găsite AICI.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

consulat , Ucraina , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
776 locuitori

Coştangalia este un sat din cadrul comunei Ecaterinovca, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Coștangalia a fost menționat documentar la începutul secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.