Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 aprilie 2012, 09:56 Diaspora moldovenească views 5855
13 aprilie 2012, 09:56 Diaspora moldovenească views 5855

Rusia va crea condiţii pentru munca legală a migranţilor moldoveni

Moldova şi Rusia vor semna Acordul interguvernamental privind cooperarea în domeniul migraţiei de muncă şi angajarea temporară în cîmpul muncii a muncitorilor migranţi pe teritoriul ambelor state. Guvernul Moldovei a împuternicit-o să semneze acest document pe ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga.

În cadrul acordului se preconizează că muncitorii migranţi din Moldova şi Rusia vor putea beneficia de o protecţie socială mai sigură. În conformitate cu prevederile acordului, părţile vor colabora în domeniul migraţiei de muncă externe, vor crea condiţii pentru munca legală, vor efectua schimburi regulate de date privind cetăţenii moldoveni şi ruşi care temporar sînt antrenaţi în cîmpul muncii pe teritoriul celor două ţări, vor asigura protecţia drepturilor şi libertăţilor muncitorilor migranţi din ambele state.

Potrivit datelor oficiale ale Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, în Rusia muncesc peste 100 de mii de cetăţeni moldoveni, însă, conform datelor neoficiale, această cifră este de cîteva ori mai mare.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
148 locuitori

Baroncea Nouă este un sat din cadrul comunei Baroncea, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Drochia și la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 148 de oameni. Satul Baroncea Nouă a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.