Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 mai 2012, 10:25 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4359
12 mai 2012, 10:25 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4359

Colectarea selectivă a deșeurilor – primul pas pentru un mediu curat

Colectarea selectivă a deșeurilor,  este un obiectiv al proiectului "Eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide în RDS". Proiectul se implementează în toate cele 8 centre raionale ale Regiunii de Sud printre care și orașul Basarabeasca. În scopul de a asigura un management eficient al deșeurilor odată cu finisarea proiectului în incinta primăriei a fost organizat un seminar cu privire la desfășurarea campaniei de sensibilizare a cetățenilor.

Colectarea selectivă este una dintre etapele esențiale ale unui management modern al deșeurilor în vederea transformării lor în produse utile. Aproape toate materialele care intră în compoziția deșeurilor precum hîrtia, sticla, ambalajele din plastic sau cutiile metalice pot reprezenta obiectul procesului de colectare selectivă și apoi de valorificare.

În cadrul proiectului în orașul Basarabeasca au fost construite 60 de platforme. Pe ele urmeaza a fi instalate în jur de 200 de pubele, pentru hîrtie, plastic și deșeuri industriale.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1442
Populația:
3044 locuitori

Mileşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Mileşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Nisporeni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3044 de oameni. Satul Mileşti a fost menționat documentar în anul 1442.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.