Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 octombrie 2018, 12:45 Diaspora moldovenească views 9362
Diplomele stomatologilor de la Chișinău, recunoscute în SUA
04 octombrie 2018, 12:45 Diaspora moldovenească views 9362

Diplomele stomatologilor de la Chișinău, recunoscute în SUA

Diplomele de la Facultatea de Stomatologie a Universității de Medicină și Farmacie (USMF) "Nicolae Testimițanu" din Republica Moldova vor fi recunoscute în statul American California.

Potrivit unui comunicat al Universității de Medicină, cu prilejul acreditării complete a Facultății de Stomatologie de către Consiliul Dentar din California (CDC), Senatul Statului California, SUA și primăria orașului Los Angeles au oferit Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu" din Republica Moldova certificate de recunoaștere. Reieşind din acest calificativ, studiile efectuate la Facultatea de Stomatologie a USMF „Nicolae Testemițanu" vor fi recunoscute automat şi în statul american, fără a fi supuse unor probe suplimentare de echivalare, se precizează în comunicat.

Certificatele au fost înmînate rectorului USMF „Nicolae Testemițanu", Ion Ababii, de către preşedintele companiei de recrutare a studenţilor "University of Moldova" din California, Josef Mamaliger, aflat într-o vizită de documentare la USMF. În cadrul întîlnirii, Ion Ababii le-a mulțumit autorităților americane și a exprimat gratitudine pentru încredere și susținere în procesul de certificare a Facultății de Stomatologie a Universității de medicină din R. Moldova.

În procesul de evaluare, realizat în aprilie a.c. de către consiliul american la USMF, un accent deosebit a fost pus pe aplicabilitatea studiilor stomatologice, pe interacțiunea student-profesor. Experții americani au avut întruniri separate cu studenții, rezidenții și personalul academic din cadrul facultății, pentru a afla viziunea acestora privind dezvoltarea instituției, se mai spune în comunicat.

Sursa: radiochisinau.md

Cuvinte cheie:

diploma , stomatolog , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
843 locuitori

Sărata Nouă este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 116 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 843 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.