Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 octombrie 2012, 15:11 Diaspora moldovenească views 9677
23 octombrie 2012, 15:11 Diaspora moldovenească views 9677

Un cetatean turc si-a rapit propriul copil din Moldova

Un cetatean turc si-a rapit propriul copil de doar 6 ani, si a incercat sa il scoata ilegal din Moldova, pentru a-l duce in Turcia, fara acordul mamei.

Potrivit politiei, turcul de 32 de ani, din Istanbul, a venit in Moldova, si aplicand violenta, a luat copilul, in ciuda disperarii femeii.

Pentru a nu fi înregitrsat la ieșirea din Republica Moldova, barbatul a părăsit țăra prin regiunea transnistreană.

La Consulatul țării sale din Ucraina, acesta a declarat că a pierdut actele fiului său, si a cerut sa i se perfceteze un pașaport «alb». Astfel, cetățeanul turc intenționa să transporte copilul pe cale maritimă la Istanbul.

Oamenii legii au reusit sa il prinda pe barbat, într-un apartament pe care acesta l-a inchiriat in orașul Sevastopol, Ucraina.

Suspectul a fost extrădat în Moldova, unde este cercetat penal în baza art. 1641 și 207 Cod penal al RM.

Dacă va fi găsit vinovat de “Răpirea minorului de către rudele apropiate”, “Scoaterea ilegală a copiilor din ţară”, străinul riscă până la 6 ani de închisoare.

 

 

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

diaspora , moldovenii , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
120 locuitori

Mocearovca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Grigoriopol și la 90 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia satului constituia 120 de oameni. Satul Mocearovca a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.