Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 februarie 2013, 16:30 Diaspora moldovenească views 12016
22 februarie 2013, 16:30 Diaspora moldovenească views 12016

Cetăţenii R. Moldova pot beneficia de asistenţa socială gratuită în cadrul reţelei Patronatului SIAS/MCL în Italia şi în RM


Foto: moldpres.md

Biroul pentru Relaţii cu Diaspora în parteneriat cu Patronatul SIAS/Mişcarea Creştină a Muncitorilor (MCL), acordă servicii gratuite migranţilor moldoveni aflaţi la muncă în Italia, iar în Moldova, avînd suportul Fundaţiei Regina Pacis îşi diversifică serviciile gratuite de asistenţă socială necesare celor reîntorşi în RM, transmite MOLDPRES cu referire la un comunicat de presă al biroului nominalizat.

În baza acordului semnat la data de 13 decembrie 2012, cetăţenii Republicii Moldova pot beneficia gratuit de următoarele servicii: asistenţă socială pentru persoanele nevoiaşe, asistenţă juridică în domeniul muncii şi imigraţiei, asistenţă la solicitarea şi eliberarea permisului de şedere (italian), în domeniul accesării dreptului la pensie, încadrarea în cîmpul muncii, mediere culturală, lingvistică şi familială, asistenţă în domeniul obligaţiunilor fiscale pentru persoane fizice, formare profesională. La această etapă are loc adoptarea aranjamentelor administrative, iar asociaţiile diasporale sînt invitate de către BRD să informeze toţi cetăţenii despre serviciile gratuite prestate la sediile Patronatului SIAS/MCL din Italia şi RM.

Asociaţiile diasporale şi cetăţenii moldoveni particulari care necesită asistenţă socială din partea Patronatului SIAS/MCL pot solicita direct consultaţii la adresa de email: moldova@patronatosias.it. Adresarea expediată va fi examinată rapid şi în baza necesităţilor exprimate va fi redirecţionată la cel mai apropiat sediu teritorial al Patronatului SIAS/MCL, care va oferi suportul solicitat de către cetăţenii moldoveni. De asemenea, asociaţiile diasporale sînt invitate să contacteze MCL pentru a putea beneficia de asistenţa oferită pentru organizarea activităţilor cu cetăţenii Republicii Moldova din Italia.

În Republica Moldova, reprezentanţa oficială a Patronatului SIAS/MCL se află în Chişinău pe str. Vlaicu Pîrcălab 30 of.7. Deservirea cetăţenilor are loc de luni pînă vineri, în intervalul orelor 09.00 – 16.00. Pentru informaţii suplimentare, beneficiarii serviciilor pot contacta direct la numărul de tel. +37379400397. Pornind de la numărul mare al cetăţenilor RM care sînt stabiliţi în Italia, Patronatul SIAS/MCL oferă consultaţii persoanelor încadrate legal în cîmpul muncii, pentru a le permite să solicite pensii de la Guvernul Italian conform legislaţiei în vigoare.

Patronatul SIAS/MCL este o organizaţie non-profit cu peste 400 de sedii şi 1500 angajaţi în Italia şi alte 18 reprezentanţe în întreaga lume, inclusiv în Republica Moldova. Misiunea organizaţiei este de a acorda asistenţă socială gratuită muncitorilor, contribuind la edificarea unei societăţi mai coezive.

Cuvinte cheie:

Italia , moldovenii , asistenta sociala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
345 locuitori

Fîrlădenii Noi este un sat din cadrul comunei Fîrlădeni, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Căușeni și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Fîrlădenii Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.