Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 aprilie 2013, 09:27 Diaspora moldovenească views 12381
30 aprilie 2013, 09:27 Diaspora moldovenească views 12381

Moldovenii vor putea călători în Turcia fără vize, din 1 mai

Moldovenii vor putea pleca in Turcia fara vize, din 1 mai. Aceștia nu vor mai achita cei 20 de euro pentru a obține viza. Acordul privind abolirea reciprocă a vizelor dintre R. Moldova și Turcia a fost ratificat pe 11 aprilie, de parlament, anunță tv7.md.

Acordul presupune că atît cetățenii R. Moldova, cît și cei ai Turciei, vor putea ieși, intra și se vor putea afla pe teritoriul celuilalt stat timp de 90 de zile fără viză. Acordul îi vizează și pe transportatorii internaționali de bunuri și pasageri, conducătorii de tren, camioane și autobuze, membrii echipajelor avioanelor. În prezent, șoferii profesioniști trebuie să aștepte uneori trei luni perfectarea actelor.

Acordul privind abolirea reciprocă a vizelor dintre Republica Moldova și Turcia a fost semnat la 1 noiembrie 2012, la Ankara.

Cuvinte cheie:

viza , Turcia , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
2100 locuitori

Făleştii Noi este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Făleştii Noi și Pietrosul Nou. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Fălești și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2100 de oameni. Satul Făleştii Noi a fost menționat documentar în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.