Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 mai 2013, 10:25 Diaspora moldovenească views 7388
15 mai 2013, 10:25 Diaspora moldovenească views 7388

Monedele de 1 şi 2 eurocenţi ar putea fi retrase din circulație


Foto: incont.ro

Monedele de 1 şi 2 eurocenţi ar putea fi retrase din circulaţie, din cauza costurilor de producţie mai mari decît valoarea, care au cauzat pierderi de 1,4 miliarde de euro începînd din 2002, potrivit unui set de propuneri ale Comisiei Europene (CE), care include mai multe variante, scrie Mediafax.

Executivul comunitar a identificat, la cererea Parlamentului European şi a Consiliului de Miniştri, patru scenarii pentru cele două monede.

Astfel, situaţia actuală ar putea fi menţinută, costurile de producţie ar putea fi reduse sau monedele ar putea fi retrase.

Scoaterea de pe piaţă s-ar putea derula rapid sau gradual, notează Comisia.

Începînd din ianuarie 2002, ţările din zona euro au emis peste 45,8 miliarde de monede de 1 şi 2 euro, echivalentul a 137 de unităţi pe cap de locuitor.

Cuvinte cheie:

bani , euro , circulatie rutiera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
21 locuitori

Chersac este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 43 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de oameni. Satul Chersac a fost menționat documentar în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.