Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 iunie 2013, 14:54 Diaspora moldovenească views 9891
12 iunie 2013, 14:54 Diaspora moldovenească views 9891

Moldovenii din SUA şi Canada donează cărţi unei biblioteci din Chişinău


Foto: trm.md

Două tinere talentate, stabilite peste hotare, susţin o cauză nobilă, iniţiată de alţi concetăţeni de-ai noştri din SUA şi Canada. Pianista Olga Kleiankina a ţinut un recital de pian, iar pictoriţa Valeria Duca şi-a prezentat lucrările la Sala cu Orgă. Acţiunea caritabilă vine în susţinerea deschiderii unei săli de lectură academică în limba engleză, care va fi inaugurată în iulie curent, la Biblioteca „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din capitală, informează trm.md.

Proiectul aparţine unei asociaţii din care fac parte moldovenii stabiliţi cu traiul în SUA şi Canada, condusă de Elena Dragalin.

Membrii diasporei au adunat peste 2300 de cărţi care vor fi trimise la Chișinău pentru biblioteca municipală. Banii adunaţi de la concertul de pian al Olgăi Kleiankina și de la expoziţia pictoriţei Valeria Duca urmează să acopere cheltuielile de transportare a cărţilor din America.

Cuvinte cheie:

carte , donatie , moldovenii , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
50 locuitori

Cot este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Glodeni și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 50 de oameni. Satul Cot a fost menționat documentar în anul 1877.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.