Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 iulie 2013, 12:41 Localitaţile Moldovei și diasporei views 15636
16 iulie 2013, 12:41 Localitaţile Moldovei și diasporei views 15636

Zona de odihnă „Lacul Sărat” din Cahul va fi reabilitată


Foto: timpul.md

Grupul responsabil de implementarea proiectului „Reabilitarea zonei de odihnă şi agrement „Lacul Sărat” s-a întrunit la finele săptămînii trecute la Cahul pentru a examina dificultăţile apărute în procesul de lucru şi a identifica soluţiile posibile în ceea ce priveşte sursa de aprovizionare cu apă curativă a complexului, relatează MOLDPRES.

La şedinţă au luat parte reprezentanţi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud, Ministerului Mediului, AGEOM, conducerii raionului Cahul şi celei a sanatoriului „Nufărul Alb” etc. Participanţii au discutat mai multe variante de aprovizionare cu apă curativă a Lacului Sărat, inclusiv livrarea şi preţul resurselor acvatice. Astfel, pentru a utiliza apa din sondele existente, Primăria or. Cahul va identifica traseul pentru construcţia apeductului spre Lacul Sărat. În acest sens vor fi stabilite căi care să ocolească terenurile private.

După stabilirea traseului vor fi eliberate condiţiile tehnice şi contractate servicii de proiectare a apeductului. Dacă va fi necesar, se va lua în calcul proiectarea şi forarea unei sonde de apă potabilă care ar dilua apa sărată. Primăria Cahul deja poate începe pregătirea actelor pentru concursul de obţinere a dreptului de folosinţă asupra sectoarelor de subsol de pe teritoriul Lacului Sărat.

Proiectul “Reabilitarea zonei de odihnă şi agrement “Lacul Sărat” a fost lansat în primăvara anului 2012, costul lui fiind de 12 milioane 119 mii de lei, surse care provin din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională.

Cuvinte cheie:

Moldova , natura , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
3523 locuitori

Elizaveta este un sat şi comună aflat în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Elizaveta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Bălți și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3523 locuitori. Satul Elizaveta a fost menționat documentar în anul 1846.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.