Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 august 2013, 12:20 Diaspora moldovenească views 10003
06 august 2013, 12:20 Diaspora moldovenească views 10003

Moldovenii sînt îndemnați să ajute Biserica din Padova


Foto: trm.md

Biserica Naşterea Maicii Domnului din Padova, dar şi Asociaţia „Moldavi nel Veneto” îşi desfăşoară activităţile, graţie aportului enoriaşilor. Această biserică la care slujeşte părintele Vasile Şestovschi, originar din Republica Moldova, este într-o stare deplorabilă. De aceea, preotul apelează la cei care au bunăvoinţă - să ajute la reparaţia locaşului sfînt, relatează trm.md.

Cu resurse minime și efort maxim, preotul Vasile Șestovschi, președintele Asociației „Moldavi nel Veneto”, reușește să aducă bucurie celor care au nevoie de asemenea clipe. Preotul nu doar că aduce rugăciuni întru iertarea păcatelor enoriașilor, dar contribuie în mod direct la ajutorarea nevoiașilor și bătrînilor.

„Ne-am străduit să dăm o mînă de ajutor pentru cei orfani, pentru cei săraci. Chiar și Casa pentru Bătrîni din municipiul Chișinău o ajutăm cu ce este posibil. Ajutăm și școlile de copii orfani de la noi din țară. Am ajutat o familie numeroasă din raionul Fălești, căreia, cu ajutorul credincioșilor din Padova, la începutul cestui an, le-am procurat o casă”, spune preotul Vasile Șestovschi. 

Mai mult, preotul organizează de sărbători mese pentru cei săraci. Gospodinele din Padova, dar și din alte orașe ale regiunii Veneto, vin în curtea bisericii cu bucate gătite. Mai apoi acestea sunt servite într-un cort micuț din curte, unde se desfășoară și alte rînduieli.

Biserica Nașterea Maicii Domnului mai organizează pelerinaje la alte biserici şi mănăstiri. Iar împreună cu biserica catolică, îi vizitează pe cei din penitenciare. Toate acestea se produc în baza unor resurse modeste oferite de creştinii moldoveni și italieni.

Cuvinte cheie:

biserica , Italia , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1284 locuitori

Lingura este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crăciun, Lingura și Popovca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1284 de oameni. Satul Lingura a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.