Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 octombrie 2013, 10:00 Diaspora moldovenească views 7861
22 octombrie 2013, 10:00 Diaspora moldovenească views 7861

Nicolae Glib într-un concert extraordinar la Atena


Foto: moldova.org

Cu prilejul sărbătorilor naţionale, Ziua Independenţei Republicii Moldova, Ziua Limbii şi Sărbătoarea Vinului, în data de 13 octombrie, la Atena s-a dat un concert de excepţie cu evoluarea interpretului, artist al poporului, Nicolae Glib.

În cadrul aceluiaşi eveniment au evoluat interpreta formaţiei ateniene “Struguraş”, Valentina Ursache Ungureanu şi ansamblul de dansuri “Bașcalienii din Sudul Moldovei” stabiliţi în Grecia.

Potrivit organizatorilor, la concert au fost prezenţi invitaţi de onoare, persoane politice Elene, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Elenă, Valentin Ciumac, preptul Sergiu Toia, cleric la biserica “Cinstita Cruce” din Pireu. De asemenea, curs invitaţiei au dat comunitatea Romînă “Sfîntul Ştefan cel Mare” în persoana preşedintei Nina Ghiţa, membri ai comunităţii evreieşti şi comunităţii ruseşti din Atena, precum şi un număr mare de eleni.

Festivitatea a început cu o degustare a vinurilor moldoveneşti, apreciate în Grecia pentru calitatea şi gustul lor specific. Printre cei interesaţi de produsul naţional, managerul şi instrumentistul Nikos Moraitis a menţionat că şi în Grecia se sărbătoreşte ziua vinului, dar fiecare regiune sărbătoreşte în diferite timpuri a anului şi după tradiţiile specifice fiecărui ţinut în parte.

Sala plină l-a întîmpinat în picioare pe artistul Nicolae Glib, arătîndu-şi recunoştinţa pentru muzica de suflet a acestuia şi dragostea pentru el. O surpriză plăcută a serii a fost şi prezenţa dansatorilor “Bascalienii din Sudul Moldovei”, care au oferit un buchet de dansuri populare, în ritmurile celor mai cunoscute melodii din regiunile Moldovei cît şi a Romîniei.

Scopul evenimentului a fost unui caritabil. Banii strînşi vor fi alocaţi pentru proiectul de deschidere a şcolii duminicale pentru copiii moldovenilor din Atena.

Sursa: moldova.org

Cuvinte cheie:

concert , Grecia , moldovenii , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
194 locuitori

Salcia este un sat din cadrul comunei Botnăreşti, raionul Anenii Noi. Satul Salcia este situat la o distanță de 8 km de orașul Anenii Noi și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 194 de locuitori. Satul a fost înființat în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.