Mergi spre compartimentul: Copiilor
14 aprilie 2014, 15:07 Copiilor views 13950
Livia Ştirbu-Socolov va reprezenta Moldova la Eurovision Young Musicians
14 aprilie 2014, 15:07 Copiilor views 13950

Livia Ştirbu-Socolov va reprezenta Moldova la Eurovision Young Musicians

Livia Ştirbu-Socolov va reprezenta Republica Moldova la Concursul Eurovision Young Musicians. Tînăra a fost selectată în urma unui concurs organizat recent de IPNA „Teleradio Moldova".

Decizia de a ne reprezenta la Concursul Eurovision Young Musicians a fost luată de către un juriu de specialitate: Boris Dubosarschi, violinist, profesor; Iurie Mahovici, pianist, șeful catedrei Muzică Ușoară și Jazz; Vladimir Beleaev, compozitor, președintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor; Mihai Agafiță, dirijor al orchestrei simfonice a Filarmonicii Naționale; Natalia Vasilcău, producător emisiuni muzicale la Moldova 1.

"Este o enormă răspundere să reprezinți țara ta oriunde ai fi, dar Eurovision Young Musicians (EYM) este ceva excepțional. Am emoții zi și noapte. Nu pot prevedea ce va fi, dar voi face tot posibilul ca Republica Moldova să fie la cel mai înalt nivel", a declarat Livia Știrbu–Socolov pentru trm.md.

Pianista va evolua în concurs alături de reprezentanții a 13 țări: Austria, Croația, Republica Cehă, Germania, Grecia, Ungaria, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovenia, Suedia, Olanda.

Livia Știrbu – Socolov, în vîrstă de 16 ani, este elevă a Liceului de muzică „Ciprian Porumbescu" din Chișinău, clasa pian. Ea este deținătoarea mai multor premii obținute atît în țară, cît și peste hotarele ei.

Semifinalele Concursului „Eurovision Young Musicians" se vor desfășura pe 26 și 27 mai. Finala va avea loc în orașul german, Cologne, pe 31 mai.

Republica Moldova în premieră participă la Concursul „Eurovision Young Musicians".

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

concurs , Eurovision , muzica , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1651
Populația:
2834 locuitori

Cîrnăţeni este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Cîrnăţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Căușeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2834 de oameni. Satul Cîrnăţeni a fost menționat documentar în anul 1651.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.