Mergi spre compartimentul: Copiilor
09 ianuarie 2016, 17:00 Copiilor views 7420
Ambasada Germaniei anunţă un concurs de eseuri
09 ianuarie 2016, 17:00 Copiilor views 7420

Ambasada Germaniei anunţă un concurs de eseuri

Ambasada Germaniei în Republica Moldova lansează concursul de eseuri, ediţia 2016, cu genericul „Moldova noastră în anul 2030". La concurs sunt invitaţi să participe elevi şi studenţi. Lucrările pot fi expediate până pe 29 februarie.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Ambasada Germaniei, învingătorii concursului de eseuri pot câştiga călătorii de studii în Germania, precum şi alte premii. Organizatorii menţionează că este important ca participanţii să prezinte în eseuri o idee bună şi o redare adecvată stilistic, indiferent dacă ideea textului va fi prezentată într-un mod trist, palpitant sau la obiect.

Elevii şi studenţii care vor participa la concurs trebuie să respecte anumite condiţii. Astfel, textul trebuie să fie formulat în limba germană şi să fie scris la computer. Eseul trebuie să conţină maximum 550 de cuvinte. Participanţii trebuie să indice numele şi prenumele, adresa exactă, inclusiv codul poştal, numărul de telefon şi e-mailul. De asemenea, cei care vor să se înscrie în concurs trebuie să menţioneze denumirea şcolii/universităţii, clasa/anul universitar şi vârsta.

Lucrările participanţilor vor fi evaluate şi premiate de un juriu independent. Acesta va lua în considerare doar textele scrise de expeditorul eseului, fără un ajutor din exterior. Lucrările participanţilor vor fi expediate la următoarea adresă: Ambasada Republicii Federale Germania, Secţia pentru cultură, cu parola „Concurs literar", strada Alexei Mateevici, 82, 2009 Chişinău.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Germania , ambasada , elevi , studenţi , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
1974 locuitori

Chetrosu este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chetrosu și Todireşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Anenii Noi și la 18 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1974 de oameni. Satul Chetrosu a fost menționat documentar în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.