Mergi spre compartimentul: Copiilor
24 martie 2016, 15:15 Copiilor views 6465
Proiect de prevenire a incendiilor în rîndul copiilor (Foto, Video)
24 martie 2016, 15:15 Copiilor views 6465

Proiect de prevenire a incendiilor în rîndul copiilor (Foto, Video)

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI a dat start proiectului "Mai isteţ ca focul". Programul implică pompierii din gărzile de intervenţie din cadrul a patru subdiviziuni din ţară.

Efectivul de trupă din Detaşamentele salvatori şi pompieri ale municipiului Chişinău, Ungheni, Cahul şi Bălţi au început instruirea copiilor din grădiniţe, la capitolul bazele securităţii vieţii. Salvatorii au misiunea de a merge în instituţii preşcolare şi de a efectua pregătirea copiilor sub formă de joc, pentru ca aceştia să cunoască mai multe despre pericolul incendiilor, dar şi despre metodele corecte de prevenire şi reacţionare în situaţii de risc.

Primii care au întâmpinat pompierii au fost copii grădiniţei nr. 174 din municipiul Chişinău. Aici micuţii au ascultat preţ de 60 minute poveţele specialiştilor, au pus întrebări, jucându-se cu cei care salvează vieţi omeneşti. Salvatorii au demonstrat în practică metodele de evacuare în caz de incendiu, echipamentul de intervenţie şi autospeciala din dotare.

Pe parcursul instruirii au fost folosite metode practice eficiente pentru ca micuţii să poată reuşi cu succes însuşirea materialul propus. Proiectul „Mai isteţ ca focul" este unul inspirat din practica estoniană, unde efectivul de trupă a pompierilor instruiesc copii de vârstă preşcolară în domeniul bazelor securităţii vieţii.

Experienţa colegilor din Europa a dat roade în domeniul prevenirii situaţiilor de risc, după ce instruirea copiilor a fost posibilă în fiecare instituţie preşcolară.

În Republica Moldova, proiectul pilot are menirea de a preveni situaţiile de risc în rândul copiilor, dar şi de ridicare a nivelului de pregătire a tinerii generaţii în caz de situaţii excepţionale. În program vor lucra peste 90 de angajaţi ai Serviciului Situaţii Excepţionale, care vor desfăşura pe parcursul a 7 luni, instruirea copiilor în 60 de instituţii preşcolare din ţară.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

proiect , copii , incendiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
976 locuitori

Vinogradnoe este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Vinogradnoe alcătuia 976 de oameni în anul 2004. Satul Vinogradnoe a fost înființat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.