Mergi spre compartimentul: Copiilor
08 mai 2016, 13:30 Copiilor views 4000
Moldovenii, gata să îşi trimită copiii la tabere în străinătate
08 mai 2016, 13:30 Copiilor views 4000

Moldovenii, gata să îşi trimită copiii la tabere în străinătate

Părinţii care îşi permit să cheltuiască mii de lei pentru vacanţele copiilor aleg taberele din străinătate. Printre cele mai atractive destinaţii sunt România, Bulgaria şi Grecia. Costurile diferă în funcţie de: perioadă, ţara aleasă şi de activităţile pe care copiii le desfăşoară.

Părinţii pot să-şi trimită copiii la una dintre taberele montane din România. Preţul unui pachet turistic este de aproximativ 150 de euro şi include drumul tur-retur, asigurare medicală, cazare pentru o săptămână într-un hotel de trei stele şi cinci mese pe zi. În timpul sejurului, copiii sunt implicaţi în activităţi sportive și diferite concursuri.

Cu 30 de euro mai mult costă o săptămână într-o tabără de odihnă din Bulgaria, iar în Grecia - preţul este de aproape 240 de euro. Părinţii care işi permit pot opta pentru taberele din Malta sau Marea Britanie, unde sejurul costă de la câteva sute până la câteva mii de euro.

În aceste tabere, adolescenţii pot învăţa să gestioneze afaceri, fac ore de matematică şi limbă engleză. Astfel, îşi perfecţionează comunicarea într-o limbă de circulaţie internaţională.

"Merg şi profesori din Republica Moldova care însoţesc grupul. Vin copii din Uniunea Europeană. Tinerii noştri au posibilitatea să facă un schimb de experienţă cu aceşti tineri, unde învaţă ceva nou, schimb cultural", a declarat reprezentantul unei agenţii de turism, Ion Curmei.

Unii părinţi spun că fac tot posibilul să-şi trimită copiii atât la taberele din ţară, cât şi la cele din străinătate.

Sunt şi părinţi care susţin că le este frică să-şi lase copiii în grija altor oameni.

Potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism, anual, în taberele de peste hotare îşi petrec vacanţa aproximativ trei mii de copii din Moldova.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

copii , elevi , tabără , vara

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
370 locuitori

Sagaidac este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 23 km de oraşul Criuleni şi la 31 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 370 de oameni. Satul Sagaidac a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.