Mergi spre compartimentul: Copiilor
29 noiembrie 2017, 12:45 Copiilor views 6445
Copiii pot participa la concursul ,,Mîndru că sînt din Moldova”
29 noiembrie 2017, 12:45 Copiilor views 6445

Copiii pot participa la concursul ,,Mîndru că sînt din Moldova”

Campania „Mîndru că sînt din Moldova" a fost lansată de către Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat în parteneriat cu Asociația profesorilor de limbă engleză din R. Moldova. Acțiunea include un concurs de fotografii ale copiilor ce locuiesc în țara noastră și ale copiilor originari din Republica Moldova, stabiliți peste hotare, în care să fie ilustrată localitatea de baștină.

Concursul va avea genericul „De sărbători acasă" și se va desfășura în perioada 1 - 30 decembrie. În cadrul acestuia, pot să participe copiii cu vîrstele cuprinse între 12-17 ani, originari din țara noastră.

Solicitat de agenție, consultantul principal în cadrul Biroului relații cu diaspora, Nadejda Zubco, a specificat că scopul Campaniei este de a asigura o comunicare eficientă între copiii din Republica Moldova și cei din diasporă. „La concurs pot participa copiii din toate țările. Totodată, premiile vor fi stabilite ulterior în urma discuțiilor cu partenerii. Totuși, acestea vor avea o însemnătate simbolică", a spus Zubco.

Astfel, fiecare participant urmează să facă o fotografie a localității sale de baștină, să o posteze pe pagina unei rețele de socializare a unui prieten aflat peste hotare cu hashtag - #mandrucasuntdinMoldova și o scurtă descriere a pozei făcute, indicând specificul acelei localități și de ce a ales anume acest loc. Apoi să-și îndemne prietenii să-i urmeze exemplu. Postarea care va avea cele mai multe aprecieri și comentarii va fi câștigătoare la categoria „Cea mai populară".

Totodată, print screen-ul sau link-ul postării cu mesajul publicat va fi expediat la adresa de e-mail: dor@gov.md, cu un mesaj care să conțină: numele, prenumele, localitatea, precum și vîrsta participantului.

Ulterior, juriul va aprecia pozele și le va oferi premii pentru cea mai populară fotografie pe rețelele de socializare, cel mai originar loc și cel mai reprezentativ mesaj.

Data limită de aplicare pentru concurs este 30 decembrie.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

copii , diaspora , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
324 locuitori

Secărenii Noi este un sat din cadrul comunei Secăreni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 324 de oameni. Satul Secărenii Noi a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.