06 decembrie 2013, 14:46 Realitatea moldovenească views 7225
06 decembrie 2013, 14:46 Realitatea moldovenească views 7225

În R. Moldova serviciul „Echipa Mobilă” devine funcțional

Foto: moldpres.md

Serviciul „Echipa Mobilă" din cinci raioane - Anenii Noi, Ungheni, Sîngerei, Dubăsari şi Făleşti – a fost dotat cu maşini noi. Cheile de la maşini au fost înmînate astăzi la Chişinău, de către ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, şi şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, informează MOLDPRES.

Valentina Buliga a spus la eveniment că maşinile, în valoare totală de circa 37 de mii de euro, au fost procurate din banii Uniunii Europene, cu scopul de a susţine activitatea Echipelor Mobile create pentru a ajuta persoane cu dizabilităţi.

"125 de copii cu nevoi speciale vor beneficia de suportul acordat de cele cinci Echipe Mobile. Datorită maşinilor procurate cu suportul Uniunii Europene, specialiştii din Echipele Mobile vor avea posibilitatea să se deplaseze mai frecvent şi mai operativ la domiciliul beneficiarilor, pentru a le oferi asistenţă", a menţionat ministrul.

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a declarat că, la sfîrşitul proiectului, maşinile vor trece în proprietatea autorităţilor publice locale.

"Proiectul, în valoare de peste 270 de mii de euro, prevede dezvoltarea serviciului social "Echipă Mobilă" în cinci raioane din ţară, precum şi alte acţiuni menite să schimbe atitudinea societăţii faţă de persoanele cu dizabilităţi şi să promoveze drepturile acestora", a spus Pirkka Tapiola.

"Echipa Mobilă" este un serviciu care oferă asistenţă socială la domiciliu persoanelor cu dizabilităţi şi familiilor lor din localităţi izolate. Echipa Mobilă prestează servicii de asistenţă şi consiliere psihologică, servicii medicale şi de reabilitare (kinetoterapie, asistenţă logopedică), instruire specială în scopul dezvoltării abilităţilor pentru o viaţă independentă în comunitate etc. În acest fel, Echipa Mobilă contribuie la depistarea precoce a copiilor cu dizabilităţi şi previne plasarea lor în internate, notează MOLDPRES.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , automobil , societate , servicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
612 locuitori

Blindeşti este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 612 oameni. Satul Blindești a fost menționat documentar în anul 1546.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.