18 decembrie 2013, 15:44 Realitatea moldovenească views 9256
18 decembrie 2013, 15:44 Realitatea moldovenească views 9256

A demarat cea de-a II-a ediţie a campaniei sociale “Un cadou – o mie de zîmbete”

Foto: moldpres.md

"Un cadou – o mie de zîmbete" este genericul campaniei sociale lansate astăzi de către Întreprinderea de Stat "Poşta Moldovei", în parteneriat cu Ministerele Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, precum şi al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor. Acţiunea se va desfăşura în perioada 18 decembrie10 ianuarie şi are scopul să promoveze solidaritatea pentru susţinerea copiilor din familii defavorizate, comunică MOLDPRES.

Campania a fost lansată la iniţiativa ÎS "Poşta Moldovei", fiind la a doua ediţie. Potrivit lui Serghei Nastas, director general al instituţiei nominalizate, oficii poştale sînt în toate localităţile din ţară, iar poştaşii la fel ca şi asistenţii sociali cunosc cel mai bine situaţia reală din teritoriu. "Împreună cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei (MMPSF), cu susţinerea Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, ne dorim să sensibilizăm publicul asupra problemelor familiilor defavorizate, iar în prag de sărbători să împărţim bucurii copiilor care ştiu prea puţin ce înseamnă Crăciunul", a menţionat Nastas.

Prezentă la eveniment, Ruxanda Glavan, viceministru al MPSF, a informat că anul trecut copiilor din familii defavorizate le-au fost împărţite o mie de colete. "În total, în ţară avem circa 21 mii de familii nevoiaşe, ceea ce înseamnă că este loc de mai mult. Dacă fiecare, de la mic la mare, va aduce un cadou la cel mai apropiat oficiu poştal, atunci sărbătoarea va veni în toate casele", a subliniat Ruxanda Glavan.

La rîndul său, Vitalie Ciolac, viceministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, a relevat că susţinerea populaţiei şi apropierea faţă de problemele oamenilor este una din priorităţile politicii ministerului pe care îl reprezintă. "Vă îndemn pe fiecare să găsiţi o jucărie, o carte, rechizite şcolare, o hăinuţă. Nu e mult, dar poate face fericit un copil", a conchis viceministrul.

Pentru a propaga mesajul acestei campanii, ÎS "Poşta Moldovei" îndeamnă să se implice toţi angajaţii şi clienţii întreprinderii, toţi cetăţenii interesaţi, iar cadourile pot fi aduse la orice oficiu poştal din R. Moldova, pînă la data de 10 ianuarie 2014. La expirarea termenului, coletele vor fi distribuite copiilor din familii defavorizate de către factori poştali şi asistenţi sociali.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , copii , Moldova , ajutor material

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
187 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Basarabeasca și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 187 de oameni. Satul Ivanovca a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.