30 decembrie 2013, 16:02 Realitatea moldovenească views 12357
30 decembrie 2013, 16:02 Realitatea moldovenească views 12357

Tiraspolul a simplificat regimul de călătorie în regiune pe perioada sărbătorilor

Foto: wikimedia.org

Pe perioada sărbătorilor de iarnă, Tiraspolul a simplificat regimul de călătorie în regiunea transnistreană. Pe lîngă punctele de control permanente, vor activa altele 9 temporare. Regimul simplificat de călătorie este valabil în perioada 30 decembrie-2 ianuarie și 6-8 ianuarie, transmite IPN.

Potrivit serviciului de presă al liderului transnistrean, au fost deschise 5 puncte de control temporare la graniţa cu Ucraina și 4 puncte pe Nistru. Din și spre Ucraina cetăţenii vor putea trece suplimentar prin punctele amplasate în Valea Adîncă – Zagnitkovo, Vadul Turkului – Şerşenţ, Ploti – Krutîe, Ţîbulevka - Ţehanovka şi Vinogradovo – Novîe Butorî. De pe malul drept al Nistrului pe malul stîng se va putea trece suplimentar prin punctele: Hruşca – Nemirovka, Krasnîi OkteabriVertiujeni, RaşcovVadul Raşcov și Teia – Calfa.

Liderul de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, a dispus să fie lărgită gama de produse pe care cetăţenii le pot transporta cu scop de consum personal.

Totodată, liderul transnistrean a subliniat că și în perioada sărbătorilor va fi exercitat controlul asupra deplasării în regiune a colaboratorilor organelor de forţă care se supun autorităţilor constituţionale.

Sursa: ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1064 locuitori

Hruşova este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Chetroasa, Ciopleni şi Hruşova. Satul Hruşova este situat la o distanţă de 24 km de oraşul Criuleni şi la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Hruşova constituie 1064 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hruşova datează din 5 mai 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.