04 februarie 2014, 14:52 Realitatea moldovenească views 11071
Top 10 cele mai influente partide politice din R. Moldova a lunii ianuarie
Foto: tribuna.md
04 februarie 2014, 14:52 Realitatea moldovenească views 11071

Top 10 cele mai influente partide politice din R. Moldova a lunii ianuarie

Institutului de Analiză și Consultanță Politică „Politicon" a publicat datele cu privire la rezultatele TOP-ului 10 cele mai influente partide politice ale lunii ianuarie 2014.

Astfel, cel mai influent partid politic al lunii rămîne a fi Partidul Liberal Democrat din Moldova. Pe locul doi se plasează Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, iar locul trei i-a revenit Partidului Democrat din Moldova.

Pe celelalte locuri, de la 4 pînă la 10, s-au plasat în ordine consecutivă Partidul Liberal, Partidul Liberal Reformator, Mișcarea Populară Antimafie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Popular din Republica Moldova, Partidul Național Liberal și Partidul „Renaștere".

Potrivit realizatorilor, dacă se va păstra actualul prag electoral de 6%, PL ar putea să se regăsească în zona incertă de trecere în parlament. În aceeași măsură această incertitudine se răsfrînge și asupra PLR.

„Evoluția din subsolul TOP-ului 10 vorbește despre lupta acerbă pe care o duc aceste partide pentru „un loc sub soare". În lunile următoare putem să ne așteptăm la noi surprize în această parte a TOP-ului 10. La moment este cert faptul că după următoarele alegeri parlamentare, configurația politică va fi decisă de forțele care ocupă locurile în partea de sus a TOP-ului 10. Este puțin probabil ca în lunile următoare, în lipsa unei veritabile „forțe a treia", se intervină anumite schimbări majore în această zonă", menționează realizatorii topului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

politica , partide , Moldova , studiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1441 locuitori

Coropceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Coropceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 17 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1441 de oameni. Satul Coropceni a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.