18 februarie 2014, 10:06 Realitatea moldovenească views 6421
Moldova şi Estonia au semnat un Acord de cooperare în domeniul sănătăţii
Foto: trm.md
18 februarie 2014, 10:06 Realitatea moldovenească views 6421

Moldova şi Estonia au semnat un Acord de cooperare în domeniul sănătăţii

Semnarea Acordului în domeniul sănătăţii şi ştiinţelor medicale a fost scopul întrevederii ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi cu o delegaţie din Estonia care se află într-o vizită de lucru la Chişinău.

În cadrul întrevederii, ministrul Sănătăţii a enumerat un şir de domenii prioritare de interes reciproc, precum: organizarea serviciilor de sănătate, finanţarea sistemului de sănătate, inclusiv gestionarea şi organizarea fluxurilor financiare şi asigurările de sănătate, managementul tehnologiilor informaţionale în cadrul sistemului de sănătate, perfecţionarea înregistrării, certificării şi achiziţionării produselor şi dispozitivelor medicale, dezvoltarea şi implementarea politicilor farmaceutice, prevenirea, supravegherea şi controlul bolilor transmisibile.

În aceeaşi ordine de idei, ministrul Andrei Usatîi a menţionat că încheierea Acordului între Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova şi Ministerul Afacerilor Sociale al Republicii Estonia privind cooperarea în domeniul sănătăţii şi ştiinţelor medicale este o urmare logică a relaţiilor prieteneşti şi de colaborare moldo-estonă, dezvoltate atît la nivel bilateral, cît şi la nivel multilateral.

„Ţinînd cont de aspiraţiile europene ale ţării noastre, dezvoltarea parteneriatului de colaborare în domeniul sănătăţii cu Ministerul Afacerilor Sociale al Republicii Estonia va contribui semnificativ la obţinerea noilor performanţe în cadrul sistemului sănătăţii al Republicii Moldova, în conformitate cu rigorile europene", a adăugat Andrei Usatîi.

Potrivit unui comunicat de presă, directorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină din Republica Estonia, Tanel Ross, și-a exprimat deschiderea pentru oferirea suportului în contextul obţinerii noilor performanţe în sănătate în Republica Moldova, orientate spre creşterea accesibilităţii şi calităţii serviciilor de sănătate.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Estonia , Moldova , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1523
Populația:
23650 locuitori

Dubăsari este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Dubăsari. Amplasat pe malul stîng al rîului Nistru, oraşul Dubăsari se află la o distanţă de 47 km de Chișinău. În anul 2004 populaţia oraşului constituia 23650 de locuitori. Satul Dubăsari, a cărui denumire vine de la vechiul cuvînt dubăsar (luntraş), este atestat de documente începînd cu anul 1523.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.