01 aprilie 2014, 15:29 Realitatea moldovenească views 8272
De azi vizele pentru Marea Britanie vor putea fi obţinute la Centrul de Solicitare a Vizelor
Foto: air-tours.ru
01 aprilie 2014, 15:29 Realitatea moldovenească views 8272

De azi vizele pentru Marea Britanie vor putea fi obţinute la Centrul de Solicitare a Vizelor

Începînd cu 1 aprilie 2014, vizele pentru Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord vor putea fi obţinute la Chişinău la Centrul de Solicitare a Vizelor (Visa Application Centre - VAC) pe str. Tighina 49/3, biroul 54.

Centrul de Solicitare a Vizelor aparţine Companiei Teleperformance Ltd., care a fost contractată de către guvernul britanic pentru intermedierea procedurilor de examinare a cererilor de viză. Astfel, dosarele pentru viză vor fi recepţionate de Centrul de Solicitare a Vizelor, şi nu de ambasada britanică la Chişinău, aşa cum se obişnuia anterior. De asemenea, Centrul va colecta datele biometrice, va presta servicii de curierat şi va facilita interviul cu solicitanţii.

Centrul va mai avea rolul de a organiza logistic activitatea ce ţine de eliberarea vizelor, însă decizia privind acordarea sau refuzul acordării vizelor va aparţine, ca şi pînă acum, ambasadei britanice de la Varşovia.

Adiţional taxei consulare pentru viză, se va percepe o taxă pentru serviciile prestate, de 59 de lire sterline, echivalentul a 72 de euro. Programarea la Centrul de Solicitare a Vizelor va fi posibilă odată cu achitarea taxei respective.

În prezent, costul unei vize pentru Marea Britanie este de 100 de euro pentru o jumătate de an.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

viza , Marea Britanie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
104 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Zolotievca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Anenii Noi și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 104 oameni. Satul Nicolaevca a fost înființat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.